Zielsumme

1 000 €

Bis jetzt eingegangene Beiträge

1030 €

UnterstützerIn: 58 Personen

Geschenk für die Unterstützung

Kórusunk logójával ellátott vászonszatyrot és ceruzát adunk neked - csupa hasznos holmi próbára járáshoz!

Geschenk für die Unterstützung

Páros belépővel ajándékozunk meg a koncertünkre, és énekelünk neked egy külön ráadásszámot a végén!

Geschenk für die Unterstützung

Kórustagjaink egy előre egyeztetett időpontban szerenádot adnak neked! Kérheted a saját ablakod alá, vagy a munkahelyedre, vagy akár esküvőre, lánykéréshez, szülinapra is!

70 éves a Budapesti Lantos Kórus!

Budapest, Ungarn
InitiatorIn der Kampagne: Budapesti Lantos Kórus
Genre/Kategorie: Klassische Musik

Datum des Hochladens:
2020-05-05 21:39:40

Termin der Durchführung:
2020-10-17

Datum des Erreichens der Zielsumme:
2020-06-14

A Budapesti Lantos (korábban Ifjúsági) Kórus 70. évfordulóját 2020 májusában a Budapest Music Centerben, egy kiemelt hangverseny megrendezésével szerettük volna megünnepelni. A koncertet a járványügyi helyzetre való tekintettel őszre kellett halasztanunk. Lelkesedésünk töretlen, felkészülésünket online folytatjuk, büdzsénk azonban fogytán.

Kampányunk célja, hogy a jubileumi koncertet a legkiválóbb kép- és hangminőségben örökíthessük meg, hiszen a felvétel foglalná keretbe működésünk jelenkori legjavát, mellyel nemcsak elődeink előtt tiszteleghetnénk, de közönségünknek is számot adnánk arról, miként maradtunk méltók örökségünkre. A videóanyaggal egyben megszólíthatnánk utódainkat is, hogy hallgathassák, pontosan hogyan is szólnak ezek a művek a legautentikusabb formában. A hangverseny műsorát kórusunk számára írt zeneművekből, illetve ma élő zeneszerzők kortárs műveiből állítottuk össze a legnagyobb szeretettel.

Énekkarunk elődjét 1950-ben alapították, és 1977-ig az együttes élén Lantos Rezső Liszt-díjas karnagy állt - korán bekövetkezett haláláig - feleségével, Lantos Edittel. Vezetése alatt a kórus nagy sikerrel vett részt Európa számos fesztiválján, első díjak sokaságával térve haza szinte minden jelentős nemzetközi versenyről. Ebben az időben számos magyar szerző ajánlotta művét az énekkarnak (többek között Bárdos Lajos, kinek 11, az énekkar részére írt művét a mai napig büszkén tartjuk repertoáron). 1977-től 1996-ig az énekkar vezetője Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy volt, 1996-tól pedig Gerenday Ágnes. Ez idő óta az énekkar egyaránt énekel oratóriumokat, a cappella műveket. 2017-ben alapító karnagyunk nevét vettük fel és viseljük mindmáig büszkén.

A kitűzött célösszeg elérése – mely kórusunk legszebb 70. születésnapi ajándéka volna - egyben azt is jelentené számunkra, nem hiába hiszünk abban, még mindig értékekkel gazdagíthatjuk a mára már egyre kisebb számú felnőtt nagyvegyeskari palettát.

A legkisebb felajánlásoknak, támogatásoknak is szívből örülünk!

11 Tage sind übrig

Das Projekt kommt auch ohne Unterstützung zustande.

ja

Kontakt