Goal

600 €

Raised so far

80 €

Backers 6

Gift for your pledge

Névre szóló köszönő-levél, illetve az előadásban is szereplő vidám, állatfigurás sebtapasz, a főszereplő aláírásával.

Gift for your pledge

A 2020/2021-ben kilátásba helyezett marosvásárhelyi színpadi bemutatóra szóló tiszteletjegy, illetve személyes találkozás lehetősége az alkotókkal.

Gift for your pledge

Az online előadás dedikált DVD-változata, valamint névre szóló, kreatív (zenés/táncos) videó-köszönetnyílvánítás.

TIME-OUT, avagy egy kosaras monodrámája online

Marosvásárhely, Hungary
Creator of the campaign / Campaign by:: Theater No. 1.
Genre/Category: experimental theatre

Date of upload:
2020-06-27 12:47:20

Date of realization:
2020-07-13

Deadline to reach goal:
2020-07-19

Egyszemélyes kísérleti előadásunk kiindulópontja, és előképe egy mindössze húszperces etűd formájában került először bemutatásra Scurtu Dávid – a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem elsőéves magiszteri színművész szakos hallgatója – előadásában, melyhez mintegy ugródeszkaként, Jim Carroll amerikai punk művész életéből és munkásságából, de legfőképpen Egy kosaras naplója című naplóregényéből inspirálódtunk.

Most, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházában lehetőség nyílt arra, hogy audiovizuális eszközök és szakemberek bevonásával, elkészítsük a produkció többkamerás online változatát. Szíves felajánlásaikkal/felajánlásaitokkal, melyeket maradéktalanul a technikai személyzet bérezésére és a szükséges eszközök bérlésére fordítunk, egy művészi és technikai szempontból igényes, professzionális előadás létrejöttéhez járulnak/járultok hozzá.

Az etűd sikerén felbuzdulva, a Theater No. 1 elnevezésű független alternatív színházi alkotóközösség vette szárnyai alá a produkciót, így az stáb további pályakezdő fiatalokkal bővült, akik kivétel nélkül a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem jelenlegi, valamint egykori hallgatói. Köztük Purosz Leonidasz, ígéretes tehetségű fiatal költő (Kötetei: Egy férfi sosem hagyja félbe, A városnak meg kell épülnie), mint író csatlakozott az alkotócsoporthoz. Célunk az volt, hogy Jim Carroll szellemiségéből ihletődve, egy minden szempontból eredeti, kortárs színházi szöveget hozzunk létre, mely a ’70-es évek amerikai punk-rock érzületét a 21. századi fiatalság számára is megközelíthetővé, érzékletessé teszi.

A készülő előadás marosvásárhelyi színpadi premierjére, azonban a koronavírus-járvány kirobbanása nyomán, nem kerülhetett sor. Mindazonáltal, mindannyiunk szívügye, hogy ebben a megváltozott helyzetben is képesek legyünk megszólítani fiatal nézőinket, ráadásul olyan formában, amely kifejezetten nekik, illetve róluk szól, és a világgal, valamint önmagukkal szembeni kétségeiket boncolgatja.

2020.06.27

Purosz Leonidasz - Scurtu Dávid TIME-OUT színházi kísérlet (online) Előadja: Scurtu Dávid Koreográfus: László Otília Látványtervező: Szőke Zsuzsi Asszisztens: Sztojka Sebi Rendező: Kiliti Krisztián Az előadás felvételének helyszíne: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza Külön köszönet az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínháznak, a SÍN Művészeti Központnak a próbahelyszínek biztosítá

Purosz Leonidasz - Scurtu Dávid
TIME-OUT
színházi kísérlet (online)

Előadja: Scurtu Dávid

Koreográfus: László Otília
Látványtervező: Szőke Zsuzsi
Asszisztens: Sztojka Sebi
Rendező: Kiliti Krisztián

Az előadás felvételének helyszíne: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza

Külön köszönet az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínháznak, a SÍN Művészeti Központnak a próbahelyszínek biztosításáért, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata asztalosainak a díszletgyártásért

Read

Share:

Participants

Scurtu Dávid

Színész

Szőke Zsuzsi

Látványtervező

Leonidasz Purosz

Író / Dramaturg

Vince Oláh

Sound designer

14 Days to go

Contact uploader

Sponsors