Goal

1 000 €

Raised so far

235 €

Backers 7

Gift for your pledge

Egy jegy az előadásra és utána beszélgetés az alkotókkal. Velünk. :)

Gift for your pledge

Egy közös beszélgetés a próbák kezdetén a darabról, a műfajról, közös gondolkodás a darabban felmerülő morális elvek mentén. Ezen felül egy jegy az előadásra és utána beszélgetés.

Gift for your pledge

Egy nyílt próbán való részvétel. Illetve inkább azt mondanám, hogy közös próba, mert nem csak nézni lehet a próbát, hanem közösen játszunk és dolgozunk a darab kérdésfelvetéseivel. Ezen felül egy beszélgetés a próbák elején. Plusz egy jegy az előadásra és utána a beszélgetésre.

Philoktétész-Tantermi színházi előadás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hungary
Creator of the campaign / Campaign by:: György Somhegyi
Genre/Category: Community theatre

Date of upload:
2021-01-11 10:00:11

Date of realization:
2021-03-22

Deadline to reach goal:
2021-02-01 10:00:11

Ezt a kampányt azzal a céllal indítom, hogy legyen anyagi forrásunk a próbákra. Az előadást hárman fogjuk játszani: Krausz Gábor, Varga Bence, Somhegyi György, a feldolgozó foglalkozás elkészítésében pedig Róbert Júlia és Gyombolai Gábor lesznek a segítségünkre. Másfél hónapot szeretnénk intenzíven próbálni. Március végétől játszanánk az előadást főleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hátrányos helyzetű települések gimnáziumaiban. A befolyt támogatásból tudjuk fizetni a szakembereket (Gyombolai Gábor, Róbert Juli), terembérléseket, jelmezt, végső soron pedig a színészek próbapénzét is.
Miért fontos nekünk ez a projekt:
A színház nekünk mindig is a közönséggel való kapcsolatról szólt: arról, hogy hogyan tudunk adni valamit. Hogyan lehet bevonni a nézőt, partneri viszonyba kerülni egymással. Olyan jó amikor túl lehet lépni a hagyományos színházi kontextuson és valódi részvételt tudunk felkínálni a nézőknek. Ezért választottuk a tantermi színházi formát az előadásunknak. Ami nem csak annyit jelent, hogy gimnáziumokban játsszuk az előadásunkat, hanem azt is, hogy kifejezetten a diákok közegébe készül, feldolgozó foglalkozással, ahol a diákokkal közösen alakítjuk és játsszuk tovább az előadás által felvetett gondolatokat.
Szophoklész: „Philoktétész” című drámája a mi értelmezésünkben az emberi szó erejéről szól. Arról, hogy a szó, a hazug szó is lehet fegyver, sokszor félelmetesebb fegyver, mint a nyers erő. Szerintem ez egy félelmetesen aktuális mondanivaló, olyan gondolat, ami mentén nagyon sokat és nagyon termékenyen lehet közösen véleményt formálni. Azt gondoljuk, hogy a görög dráma egyik alap vonása, hogy társadalmilag érzékeny kérdésekkel foglalkozik. A Philoktétészben Szophoklész a feloldozhatatlanságig feszíti az egymásnak ellentmondó érveket. Ezért is gondoljuk, hogy alkalmas tantermi színházi előadásnak, mert nem megoldást mutat, hanem kérdéseket tesz fel, véleményformálásra késztet.

Participants

12 Days to go

Contact uploader