Cel

1 000 €

Dotychczas zebrano

1030 €

Liczba sponsorów: 58

Podarunek w zamian za wsparcie

Kórusunk logójával ellátott vászonszatyrot és ceruzát adunk neked - csupa hasznos holmi próbára járáshoz!

Podarunek w zamian za wsparcie

Páros belépővel ajándékozunk meg a koncertünkre, és énekelünk neked egy külön ráadásszámot a végén!

Podarunek w zamian za wsparcie

Kórustagjaink egy előre egyeztetett időpontban szerenádot adnak neked! Kérheted a saját ablakod alá, vagy a munkahelyedre, vagy akár esküvőre, lánykéréshez, szülinapra is!

70 éves a Budapesti Lantos Kórus!

Budapest, Węgry
Twórca kampanii: Budapesti Lantos Kórus
Rodzaj/Kategoria: muzyka klasyczna

Data przesłania:
2020-05-05 21:39:40

Data realizacji:
2020-10-17

Data wykonania:
2020-06-14

A Budapesti Lantos (korábban Ifjúsági) Kórus 70. évfordulóját 2020 májusában a Budapest Music Centerben, egy kiemelt hangverseny megrendezésével szerettük volna megünnepelni. A koncertet a járványügyi helyzetre való tekintettel őszre kellett halasztanunk. Lelkesedésünk töretlen, felkészülésünket online folytatjuk, büdzsénk azonban fogytán.

Kampányunk célja, hogy a jubileumi koncertet a legkiválóbb kép- és hangminőségben örökíthessük meg, hiszen a felvétel foglalná keretbe működésünk jelenkori legjavát, mellyel nemcsak elődeink előtt tiszteleghetnénk, de közönségünknek is számot adnánk arról, miként maradtunk méltók örökségünkre. A videóanyaggal egyben megszólíthatnánk utódainkat is, hogy hallgathassák, pontosan hogyan is szólnak ezek a művek a legautentikusabb formában. A hangverseny műsorát kórusunk számára írt zeneművekből, illetve ma élő zeneszerzők kortárs műveiből állítottuk össze a legnagyobb szeretettel.

Énekkarunk elődjét 1950-ben alapították, és 1977-ig az együttes élén Lantos Rezső Liszt-díjas karnagy állt - korán bekövetkezett haláláig - feleségével, Lantos Edittel. Vezetése alatt a kórus nagy sikerrel vett részt Európa számos fesztiválján, első díjak sokaságával térve haza szinte minden jelentős nemzetközi versenyről. Ebben az időben számos magyar szerző ajánlotta művét az énekkarnak (többek között Bárdos Lajos, kinek 11, az énekkar részére írt művét a mai napig büszkén tartjuk repertoáron). 1977-től 1996-ig az énekkar vezetője Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy volt, 1996-tól pedig Gerenday Ágnes. Ez idő óta az énekkar egyaránt énekel oratóriumokat, a cappella műveket. 2017-ben alapító karnagyunk nevét vettük fel és viseljük mindmáig büszkén.

A kitűzött célösszeg elérése – mely kórusunk legszebb 70. születésnapi ajándéka volna - egyben azt is jelentené számunkra, nem hiába hiszünk abban, még mindig értékekkel gazdagíthatjuk a mára már egyre kisebb számú felnőtt nagyvegyeskari palettát.

A legkisebb felajánlásoknak, támogatásoknak is szívből örülünk!

11 Liczba pozostałych dni do końca kampanii

Projekt zostanie zrealizowany “ z” lub “bez” dofinansowania

tak

Napisz wiadomość